VIZSGÁLATI DÍJAK (ÁRLISTA)

Nem távozhat úgy, hogy ne beszéljük meg alaposan a vizsgálatok eredményét, a további teendőket - közérthetően, annyiszor, ameddig úgy nem érzi, hogy mindent tud és mindent ért.

KARDIOLÓGIAI VIZSGÁLATI CSOMAGOK

KARDIOLÓGIAI EGYEDI VIZSGÁLATOK

A kardiológiai egyedii vizsgálatok közül történő választást abban az esetben ajánljuk, ha csak egy konkrét vizsgálat leletére, illetőleg szolgáltatásra van szüksége.

18.000 Ft / alkalom

L.
SZAKVÉLEMÉNY

  • Szakvélemény (hozott leletekből)
  • Felülvizsgálathoz, engedélyekhez, operálhatósághoz, stb.
ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK

Az egyes kedvezmények visszavonásig, bármelyik kardiológiai vizsgálati csomagunk, vagy kardiológiai szakorvosi vizsgálatunk, vagy egyéb egészségügyi szolgáltatásunk igénybevétele esetén érvényesíthetőek.
Egyszerre egy kiválasztott vizsgálat/szolgáltatás esetén vehető igénybe a kedvezmény, és a kedvezmények egymással nem vonhatóak össze, és más kedvezménnyel együtt nem vehetőek igénybe. A kedvezmény igénybevételére való jogosultságot hitelt érdemlően igazolni kell.
A díjtételek, és/vagy a kedvezmények mértékének, változtatási jogát fenntartom! Az írásban, időponttal megadott díjak – az esetleges díjtételek módosításától függetlenül – nem változnak.

14 %

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ KEDVEZMÉNY

Egészségügyben dolgozó, aktív vagy nyugdíjas kollégák és egyeneságbeli hozzátartozóik számára biztosított állandó kedvezmény.

8 %

NYUGDÍJAS

NYUGDÍJAS KEDVEZMÉNY

Kizárólag a saját jogú öregségi nyugdíjellátásban, vagy szülői nyugdíjban részesülő személy részére nyújtott állandó kedvezmény.

7 %

PÁROS vagy TÖBBES

PÁROS vagy TÖBBES KEDVEZMÉNY

A párban, vagy csoportban időpontot foglaló és párban vagy csoportban érkező személyek 2., 3., többedik tagja részére nyújtott állandó kedvezmény.

5 %

KARDIOLÓGIAI AJÁNDÉKUTALVÁNY

KARDIOLÓGIAI AJÁNDÉKUTALVÁNY KEDVEZMÉNY

A nálunk vásárolt KARDIOLÓGIAI AJÁNDÉKUTALVÁNY felhasználójának nyújtott állandó kedvezmény az ajándékutalvány beváltásakor.

ORVOSI VIZSGÁLATOK

FIZIKÁLIS VIZSGÁLATOK

A látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés az emberi létezés, „működés” alapelve. Nagyot hibáznék, ha ezeket a csodás hagyományokat nem használnám, és csak a gépekre, műszerekre hagyatkoznék.
Megkopogtatom, meghallgatom az Ön szívműködését; a tanultak, a tapasztaltak, a több mint 20 éves belgyógyász és kardiológus kórházi, klinikai orvoslásom megtanított rá, hogy a gép is csak ember, de az igazi; az igazi ember...
A fonendoszkópot nem azért kell az embernek hordani, hogy messziről felismerhető legyen, hogy ő az orvos, hanem azért, amit kedves professzorom mondott: „…és mit mond a fülhallás ?…”​

VÉRNYOMÁSMÉRÉS

Alapvetés a szakmánkban. Feltételezem, a mai kor hiper-szuper digitális vérnyomásmérőivel Ön is nap-mint nap figyelemmel kíséri az értékeket – és ez így nagyon rendben is van.
A szakembernek azonban az értéken túl sok apró dolog „felkeltheti” a figyelmét.
A vérnyomásmérés több végtagon, többször is történhet. A mért értékek függnek a testhelyzettől, a napszaktól, az érzelmi állapottól, a fizikai aktivitástól, a mérést befolyásolja a kar vastagsága, a mandzsetta mérete, és még sok minden más.
Ne feledjük, hogy a vérnyomás mérése nagyon fontos, de nem egyedüli eszköze a sikeres felderítésnek!

EKG (ELEKTROKARDIOGRÁFIA)

Az elektrokardiográfia, közismert nevén EKG, egy teljesen veszélytelen vizsgálati módszer, amely a szívműködést kísérő elektromos változásokat regisztrálja és ábrázolja papíron, és/vagy monitoron.
Elektródákat rögzítünk a test megfelelő pontjain; a mellkas területén, a karokon és a lábakon. EKG berendezés elektromos impulzusokat mér, de nem bocsát ki ilyeneket.
A vizsgálat eredményeként kapott EKG-görbe (elektrokardiogram) alakja segíti az orvost a helyes diagnózis felállításában, ugyanis a normálistól eltérő mintázat különböző elváltozásokra, betegségekre utalhat.

TERHELÉSES EKG

Érdekes az emberi szív működése; hétköznapi, normál körülmények között gyakran nem észlelünk semmi különlegeset, rendellenességet, csak bizonyos helyzetekben – lépcsőjárás, hegyi séta (kapaszkodó), tartós stresszhelyzet, stb. – ad figyelmeztető jelzéseket.
A terheléses EKG egy olyan eljárás, ahol ellenőrzött körülmények között terheljük meg a szívet, hogy a kóros elváltozásokat biztonságosan tudjuk provokálni. Ez annyit jelent, hogy egy járószalagon sétál, miközben változtatjuk a járószalag beállításait (hegymenet, lejtmenet, síkvidék, stb.), és a testére rögzített érzékelők jeleit kiértékelem.
A vizsgálatnál jelen van orvos, szakképzett személyzet, folyamatos vérnyomásmérés illetve EKG figyelés és rögzítés történik.

SZÍV ULTRAHANG

A vizsgálatok leglátványosabb része; betekintést nyerhetünk a szívműködésbe. Sajnos, a vizsgálat, illetve az elhelyezés olyan, hogy Ön nem láthatja, de a kísérője (ha Ön kívánja, hogy a vizsgálatok alatt a helyiségben tartózkodjék) láthatja, ahogyan az Ön szíve dolgozik.
Nem kell tartani tőle, teljesen fájdalom- és veszélymentes módszer. A mellkasát bekenjük egy hideg géllel, hogy a lehető legpontosabb legyen a kép. Ön féloldalra fekszik, és én a vizsgálóeszközt mozgatva, szinte minden apró részletet meg tudok tekinteni a szívének működésében.
Természetesen a mérések digitálisan is rögzítésre kerülnek, így a kétséges dolgokat abszolút pontossággal, többször vissza lehet nézni, újra-meg újra lehet értékelni.

ÖSSZEFOGLALÁS (LELET)

A vizsgálatok során – ahogyan azt majd észlelni fogja – folyamatos beszélgetés is zajlik közöttünk, amelynek orvos-szakmai szempontból az a célja, hogy a vizsgált személytől halljam a tüneteket, panaszokat, és ezeket összevessem az orvosi dokumentumokkal, saját vizsgálódásaink eredményeivel.

A vizsgálatok végeztével azok eredményét közösen beszéljük meg, értékeljük, a gyógyszeres, életmódi kezelést, további vizsgálatok szükségességét is részletesen egyeztetjük, és – természetesen – írásos összefoglalót adok önnek.

Nem távozhat úgy, hogy ne beszéljük meg alaposan a vizsgálatok eredményét, a további teendőket – közérthetően, annyiszor, ameddig úgy nem érzi, hogy mindent tud és mindent ért.

Scroll to Top